خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در سخنانی تأکید کرد: عملیات «نصر من الله» در نجران بزرگترین عملیات از آغاز تجاوز سعودی به یمن محسوب می شود. این عملیات در ۲۵ آگوست (۲۴ مرداد ماه) آغاز شد.
بر اساس این گزارش، وی گفت: این عملیات پس رصد دقیق چند ماهه و عملیات اطلاعاتی طولانی انجام شد و طی آن نیروهای دشمن به کمین های ارتش یمن کشانده شدند. در این عملیات، نیروهای دشمن سعودی و همچنین افراد فریب خورده توسط آن به دام نیروهای یمنی افتادند.
وی همچنین اظهار داشت: یگان پهپادی بیش از ۲۰ عملیات انجام داده که هدف یکی از آنها هدف نظامی حساسی در ریاض بوده است. مساحت جغرافیایی آزادشده در طول این عملیات به ۳۵۰ کیلومتر مربع می رسد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن اظهار داشت: طبق اطلاعات ما مجموع خسارت های وارد شده به متجاوزان در مجموع از ۵۰۰ کشته و زخمی نیز فراتر می رود. بیش از ۲۰۰۰ نفر از نیروهای دشمن سعودی تنها در مرحله اول عملیات به اسارات نیروهای یمنی درآمدند. در این عملیات اعضای تیپ «الفتح» در نجران به طور کامل تسلیم ارتش یمن شدند.
بر همین اساس خبرنگار مهر با «عبدالله سلام الحکیمی» عضو ارشد وزارت خارجه یمن و وزیر پیشین گفتگوهای ملی این کشور گفتگو کرده است که شرح آن از نظر میگذرد.
*تحلیل شما از عملیات اخیر یمنی ها موسوم به «نصر من الله» و اهمیت آن به علاوه دستاوردها و توانمندی های ارتش و کمیته های مردمی یمن در برابر سعودی ها چیست؟
ان شاءالله ادامه عملیات نصر من الله پیروزی نزدیک است؛ اهمیت این عملیات در این است که گسترده بود و نشانگر توسعه توان نظامی و رزمی و تسلیحاتی یمنی هاست. همچنین این عملیات نوع سوم از جنگ های نامتوازن محسوب می شود که همانند جنگ های نظامی سنتی نیست بلکه شامل نمونه ماقبل پایانی جنگ های کوبنده و جنگ گروه ها و آزادسازی مردمی است. این نوع عملیات پیش از مدل پایانی آن که بر سرنگونی و سلطه بر مناطق گسترده در داخل اراضی دشمن متمرکز است، صورت می گیرد.
دلیل اهمیت این عملیات به همراه افزایش و تشدید حملات به منابع انرژی در بقیق و خریص واقع در شرق عربستان در این است که پایه اقتصادی متجاوزان از یکسو هدف گرفته شد و از سوی دیگر با هجوم به عمق اراضی آن، پایه و ستون نظامی سعودی ها نیز آسیب دید. این دو هدف طی این دو عملیات پیامدهای نظامی و سیاسی و اقتصادی و امنیتی زیادی برای دشمن دارد؛ تا جایی که منجر به تغییر ترکیب و ساختار نظام حاکم بر عربستان طی روزهای آتی می شود.
*پیروزی های اخیر نیروهای یمنی در برابر سعودی ها مثل هدف قرار دادن تاسیسات آرامکو و عملیات نصر من الله تا چه میزان منجر به توقف تجاوز سعودی ها خواهد شد؟
به نظرم اگر حکومت عربستان در دست خود سعودی ها بود، تاکنون تجاوز ویران کننده خود را پایان می دادند اما مشکل آنجاست که تصمیم در دستان آمریکاست و آن نیز راهبرد محدود دارد؛ به نظر می رسد آمریکا فعلا خواهان پایان تجاوز به یمن نیست و درصدد بهره بردن از ثروت های زیاد سعودی هاست تا بدین صورت عربستان سعودی به دلیل مشکلات داخلی تجزیه و تقریبا به سه کشور تقسیم شود.
بنابراین آمریکا زمانی دستور پایان تجاوز سعودی ها به یمن را صادر می کند که ارتش و کمیته های مردمی یمن ضمن ساقط کردن جنوب عربستان، سرنگونی نظام حاکم بر عربستان را در معرض تهدید قرار دهند.
*چرا سعودی ها با وجود شکست های متوالی در برابر یمنی ها باز هم به آتش بس و پایان تجاوزشان راضی نمی شوند؟
سعودی ها در این تجاوز فقط نوک پیکان آمریکا و قدرت های غربی و صهیونیست ها هستند و تصمیم پایان تجاوز در دستان آنها نیست؛ همانگونه که شروعش نیز در دست سعودی ها و امارات و سودان و دیگر کشورهای عربی نبود و اینها فقط ابزار و مامور بودند. حتی اگر سعودی ها مطمئن شوند تداوم تجاوزات موجب ویرانی خودشان می شود باز هم قادر به پایان دادن تجاوزشان نیستند. زیرا هرکس برای حفاظت از خود و رژیمش به آمریکا و متحدانش متکی باشد، استقلال در تصمیم گیری ندارد.
به همین دلیل معتقدم که سعودی ها رو به مرگ هستند و تماشا می کنند اما قادر به حرکت و رهایی از سرنوشت حتمی شان نیستند. ایستادگی ارتش و کمیته های مردمی یمن و توسعه توان رزمی و تسلیحاتی آن ها به همراه تداوم اجرای عملیات راهبردی مانند بقیق و خریص و نجران، آمریکا و متحدانش را مجبور می کند به تجاوز و محاصره یمن پایان دهند. زیرا آنها می ترسند که منطقه از سلطه آن به دست نیروهای انقلابی در سعودی بیافتد.
*آیا طرف های منطقه برای پایان جنگ در یمن میان انصارالله و سعودی ها وساطت کرده اند؟ به ویژه اینکه طبق اعلام رسانه ها سفر عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به ریاض در روزهای اخیر و سفر آتی او به تهران در روزهای آینده در این راستا صورت گرفت.
حقیقتش درباره این وساطت ها باید بگویم که از جدیت برخوردار نیستند و بسیاری از آنها با پول های نفت سعودی ها تعارف می کنند؛ اصلا نمی گویند که ائتلاف نظامی منطقه ای و بین المللی با محوریت و فرماندهی سعودی ها تشکیل شد و یمن را مورد حمله و 5 سال محاصره قرار دارد.
حتی مشاهده می کنیم که چین و روسیه به سعودی ها تسلیحات می فروشند و روسیه قصد فروش رآکتورهای هسته ای به سعودی ها را نیز دارد. این دو کشور می ترسند که جنگ قیمتگذاری نفت به راه بیافتد و خواهان راضی کردن سعودی ها هستند اما نمی دانند که قیمت و بهای انرژی را آمریکا تعیین می کند و سعودی ها تابع آن هستند.
بنابراین واسطه ها تاکنون حقیقت و اصل فاجعه تجاوز خارجی به یمن و تخریب کامل آن و کشتار مردمش را لمس نکرده اند. کشتار مردم یمن موجب وقوع بدترین فاجعه انسانی در جهان خواهد شد.
*علت متهم کردن ایران در دخالت در حمله یمنی ها به آرامکو از یکسو و تضعیف توان نظامی نیروهای مسلح یمن از سوی دیگر چیست؟
ایران در حمله قبلی آمریکا و متحدانش نیز بدون توجیه و تفهیم اتهام، متهم شد و به نظرم بعدا نیز می گویند که عملیات بزرگ یمنی ها در نجران توسط ایران از طریق فرود مخفیانه هوایی صورت گرفت و پس از تکمیل عملیات نیز نیروهای ایرانی بدون دیده شدن منطقه را ترک کردند!
در حمله به بقیق و خریص نیز می گفتند که ارتش و کمیته های مردمی یمن چنین کاری نکرده اند و این کارها فراتر از توانشان است و ایران را متهم می کردند. این در حالی است که این کشورهای متهم کننده بدون اجازه ایران جرأت عبور از تنگه هرمز را ندارند. زیرا ایران قدرت بزرگ بین المللی است که با نقض کنندگان حاکمیت خود و سرزمینش شوخی ندارد. آنها به دلیل ناتوانی از تقابل با ایران فضا را شلوغ می کنند.
نظر شما